حیرت سازمان‌های حقوق بشری از اعدام زندانیان
سایت فیگاروی فرانسه روز ۹ ماه می گزارشی از اعدام دو زندانی عقیدتی در ایران منتشر کرد. روزنامه فیگارو نوشت: این دو مرد به جرم بی حرمتی به قران اعدام شدند.
دو مرد روز دوشنبه در ایران به جرم توهین به مقدسات به دار آویخته شدند، که باعث برانگیختن حیرت سازمان‌های غیردولتی حقوق بشری شد که اعدام‌های«تکان‌دهنده»و شیوه‌های«قرون وسطایی» را محکوم کردند.
به گزارش خبرگزاری میزان، صدرالله فاضلی‌زارع و یوسف مهراد که به اتهام “توهین به پیامبر اسلام و سایر بی حرمتی ها به مقدسات از جمله سوزاندن قرآن” مجرم شناخته شده بودند، بامداد دوشنبه به دار آویخته شدند. اعدام آنها در شرایطی انجام می‌گیرد که اجرای مجازات اعدام در ایران افزایش یافته، سازمان‌های غیردولتی می‌گویند، سال ۲۰۲۲با بیشترین تعداد اعدام‌ها از سال ۲۰۱۵تا کنون بوده است.
فیگارو: اعدام علامت استمرار نقض حقوق بشر
ایالات متحده اعدام این دو مرد را محکوم کرد، ودان پاتل Vedant Patel معاون سخنگوی وزارت‌خارجه به خبرنگاران اعلام کرد که آن را “یادآوری جدی از تمایل رژیم ایران… برای نقض حقوق بشر مردم ایران” می‌بیند.
‌وی افزود : «قوانین در مورد توهین به مقدسات همچنان یک اهانت به حقوق انسان‌ها در سراسر جهان است» و تأکید کرد که “ایالات متحده به اقدامات مناسب در هماهنگی با متحدان و شرکای خود برای پاسخگویی رژیم ایران به خاطر نقض فاحش حقوق بشر ادامه خواهد داد.
به گزارش میزان، این دو نفر متهم به میزبانی گروه‌های “ترویج الحاد و توهین به مقدسات اسلام” در شبکه‌های اجتماعی بودند. این خبرگزاری افزود، در مارس ۲۰۲۱، یکی از متهمان به انتشار توهین در حساب کاربری تلگرام خود اعتراف کرد. این دو مرد در زندان اراک در مرکز ایران به دار آویخته شدند.
محمود امیری مقدم، مدیر سازمان غیردولتی حقوق بشر ایران (IHR) مستقر در نروژ، واکنش نشان داد: «جمهوری اسلامی یک بار دیگر ماهیت قرون وسطایی خود را با اعدام دو نفر که عقیده خود را ابراز کرده بودند نشان داد». او گفت که این اعدام‌ها باید “نقطه عطفی” برای کشورهای متعهد به آزادی بیان در روابط خود با جمهوری اسلامی باشد.
وی افزود: “جامعه بین‌المللی باید روشن کند که استفاده از مجازات اعدام برای سرکوب ابراز عقیده قابل تحمل نخواهد بود.”عفو بین‌الملل به نوبه خود این اعدام‌ها را “تکان‌دهنده” توصیف کرده و معتقد است که این اعدام‌ها “وضعیت مطرود ایران” را بیشتر تقویت می‌کند. این سازمان غیردولتی با محکوم کردن “حمله وحشتناک به حق زندگی و آزادی مذهب” گفت : “آنها به دلیل پیام‌هایی در شبکه‌های اجتماعی به دار آویخته شدند”.
فیگارو در قسمت دیگری از مقاله خود نوشت:
بر اساس گزارش چندین سازمان غیردولتی از جمله عفو بین‌الملل، ایران دومین کشوری است که بعد از چین بیشترین تعداد اعدام را دارد. فیگارو در ادامه نوشت: به باور عفو بین‌الملل، این اعدام‌های جدید «در چارچوب افزایش شدید استفاده از مجازات اعدام توسط مقامات ایرانی در هفته‌های اخیر صورت می‌گیرد».
این افزایش اعدام‌ها همزمان با جنبش اعتراضی است که در ماه سپتامبر در ایران پس از مرگ مهسا امینی در بازداشت، برخاست.
بر اساس گزارش سازمان حقوق بشر ایران، اعتراضات با خشونت سرکوب شده، دست کم ۵۳۷نفر از آغاز جنبش اعتراضی توسط نیروهای امنیتی ایران کشته و چهار مرد در ارتباط مستقیم با تظاهرات اعدام شدند.
فیگارو در پایان گزارش خود به اعدام زندان سیاسی حبیب اسیود و حکم اعدام جمشید شارمهد اشاره کرد و آن را علامت افزایش اعدام در ایران دانست.    
🙏لطفا به اشتراک بگذارید